anunci patrocinat

Degut al coronavirus moltes són les empreses que han de buscar formes originals per poder seguir oferint els seus serveis. Les restriccions proposades arrel del Covid-19 fa que ens molts casos aparegui la creativitat a l’hora de trobar solucions per poder seguir treballant. Un d’aquests negocis que ha usat l’enginy per no haver de tancar ha sigut la immobiliària Espígul, que han pres tot un seguit de mesures perquè la seva activitat no es vegi afectada i puguin seguir donant totes les facilitats tant a treballadors com a clients per poder tirar endavant totes les gestions amb la màxima normalitat possible.

És per aquests motiu que Espígul ha decidit fer ús de la tecnologia per a fer front a la situació d’excepcionalitat en què ens trobem en aquests moments. L’agència ha decidit posar en marxa una sèrie de mesures que permetran als seus agents poder seguir amb la seva rutina habitual i continuar oferint el millor dels serveis professionals als seus clients. La immobiliària gironina utilitzarà la tecnologia per poder assessorar i mostrar els habitatges de la seva cartera i, tot això, es podrà dur a terme de forma online.

Les mesures que han adoptat per fer front a aquests dies de reclusió han estat diverses :

Han obert l’oficina virtual. Una zona a la web on hi ha totes les dades de contacte de les seves assessores de venda i lloguer perquè es pugui contactar de forma digital i no s’hagi d’anar  presencialment a l’oficina.  www.espigul.com/oficina-virtual

Visites virtuals. Amb les eines digitals que tenen, faciliten la possibilitat de fer reunions a l’oficina i/o visites a immobles de manera virtual a través de videotrucades, correu electrònic, WhatsApp, etc. Així poden atendre als clients interessats i poden facilitar tota la informació necessària. A més, els clients també poden visitar els habitatges navegant per Internet on poden trobar tours virtuals dels diferents immobles amb els quals disposen. https://www.instagram.com/immoespigul/

Mostra de pisos per videotrucada. Els seus agents immobiliària poden desplaçar-se fins l’immoble desitjat i fer un tour virtual per l’habitatge a través de videotrucada.

Aquesta comunicació virtual els permet estar en contacte i disponibles per a tots els clients durant l’horari laboral. Com ells mateixos apuntes, es tracta d’una acció de responsabilitat col·lectiva pel bé de tots.

Per a més informació no dubteu en contactar amb ells.

https://www.espigul.com/ca