anunci patrocinat

La inversió en habitatge a Espanya creixerà entre un 15% i un 25% aquest exercici impulsada, principalment, per l’auge de projectes de lloguer, segons un informe de la consultora Gesvalt.

L’anàlisi, però, recull també una reducció de preus al llarg de l’exercici, similar a la que es va produir l’any passat. Segons Gesvalt, aquest descens serà més moderat en els grans nuclis urbans, on la demanda d’habitatge és més gran i on s’espera una recuperació més àgil.

De la mateixa manera, apunta que el descens dels preus serà menys pronunciat al lloguer que a la compravenda, ja que la crisi econòmica podria derivar en una major demanda d’arrendaments. Per aquest motiu, els projectes built to rent mantindran la seva fortalesa al llarg de l’exercici.

L’informe de tendències de Gesvalt assenyala que, tot i ser un dels sectors més afectats per la pandèmia, el retail ha estat l’únic segment de l’immobiliari, al costat del residencial, en què s’ha incrementat l’activitat inversora en 2020 respecte a l’ any anterior, arribant a un volum proper a 1.900 milions d’euros. La causa d’aquest fenomen han estat les operacions de grans supermercats i hipermercats que es van tancar en tot el període, especialment a la primera meitat de l’any.

El segment de les oficines, tot i haver començat l’any 2020 amb bones previsions de creixement, ha patit una contracció de la inversió del 50%, captant una mica més de 2.100 milions d’euros. En aquest context, les operacions s’han polaritzat encara més entre Madrid, amb gairebé dos terços el total de la inversió, i Barcelona amb la pràctica totalitat de la resta. A més, en aquestes grans urbs, els preus de les rendes s’han mantingut estables, fins i tot amb lleugers increments a la ciutat comtal.

El segment logístic ha estat el que més oportunitats ha trobat dins de l’escenari plantejat per la pandèmia. Des Gesvalt assenyalen que el 2020 ha existit un gran creixement de la demanda de plataformes logístiques, impulsat per l’increment de el comerç electrònic, el que ha tornat molt cobejats aquest tipus d’actius, especialment a la zona de Madrid i Barcelona, ​​on el nombre de operacions han crescut un 50% i un 70% respectivament respecte a 2019. a el mateix temps, les rendes s’han mantingut molt estables en aquests mercats.