anunci patrocinat

El govern preveu aprovar una llei que prohibeixi el tall de subministraments bàsics com la llum, l’aigua o el gas a famílies vulnerables. Segons la ministra d’Hisenda i portaveu del govern, María Jesús Montero, es pretén afegir una disposició de garantia addicional en alguna de les lleis “que s’aprovaran pròximament” o, directament, tirar endavant un reial decret llei propi.

Fonts de l’Executiu assenyalen que el més probable és que aquesta disposició s’inclogui en la pròxima norma antidesnonaments. El decret antidesnonaments, anunciat al començament de mes pel vicepresident de Drets Socials, Pablo Iglesias, s’ha anat retardant a causa de la complexitat jurídica de el text, expliquen des del govern.

Aquesta disposició garantirà que cap consumidor vulnerable tindrà un problema amb el tall de subministraments,a més,  aquestes famílies vulnerables hauran de ser reconegudes pels Serveis Socials de cada comunitat autònoma. En aquest grup s’inclouran també a “aquelles persones que no siguin beneficiàries del bo social”.