anunci patrocinat

La meitat dels habitatges d’obra nova que es van comprar durant el passat any 2020 gaudeix d’espais privats a l’aire lliure, segons el ‘Perfil del comprador d’Habitatge de Obra Nova 2020’ d’Aedas Homes. Aquest estudi anual, molt marcat per la pandèmia de la COVID-19, posa de manifest una tendència evident: els compradors volen cases amb espais exteriors i més grans després dels mesos de confinament.

L’estudi de la promotora recull que, durant l’any passat, el 21,8% dels seus clients va adquirir un pis amb terrassa; el 11%, àtics; el 10,7%, unifamiliars; i un 6,4%, baixos amb jardí. En total, gairebé el 50% dels compradors es va decantar per cases amb espais a l’aire lliure. Aquest percentatge és prop de tres punts superior a el de 2019 (47%).

A més, els compradors també van preferir habitatges amb més habitacions. En l’informe s’observa com moltes de les persones que disposaven d’una casa amb un o dos dormitoris (l’anomenada demanda de reposició) ara prefereixen unitats amb més estances. Les vendes d’ Aedas Homes posen de manifest que el 77% de les operacions que va tancar el 2020 va correspondre a habitatges de tres o més dormitoris, sis punts més que l’any anterior.

Una altra de les conclusions que es desprèn de l’estudi és que el client desitja habitatges amb més metres quadrats. La superfície útil mitjana dels immobles venuts per Aedas Homes en 2020 va ascendir a 93,4 m² útils. A aquesta extensió cal sumar altres 48 m² de mitjana d’espais a l’aire lliure (terrassa i jardí).

“La pandèmia ha convertit l’habitatge en prioritat per a les famílies i ha despertat noves preferències residencials entre els compradors, que ara busquen cases més àmplies, amb més estades i espais a l’aire lliure on poder relaxar-se i desconnectar”, explica Pablo Rodríguez-Losada , director comercial i de markerting de Aedas Homes.

El directiu apunta que “tampoc podem oblidar que moltes persones segueixen teletreballant, per la qual cosa comptar amb un espai propi per a això els sembla imprescindible”. “L’obra nova està en una posició d’avantatge respecte a la segona mà per atendre aquestes necessitats, ja que aquesta oferta s’adapta a les peticions de client i, a més, proporciona un producte de més qualitat, sostenible i amb millors prestacions”, conclou.