anunci patrocinat

El lloguer és avui dia una de les eleccions més rendible del mercat immobiliari, i pot arribar a assolir rendibilitats netes del 7,93%. No obstant això, des de l’Agència Negociadora de Lloguer (ANA) condicionen l’esdevenir d’aquest indicador a què es prenguin mesures preventives per evitar impagaments i destrosses, que de produir-se, situarien la rendibilitat en valors negatius.

La morositat en el lloguer s’ha disparat i, segons ANA, és normal trobar ara mateix impagaments de rendes de 3 mesos, que poden arribar fàcilment als 6 mesos.

Els càlculs d’ANA apunten que davant la morositat o desperfectes en els habitatges, com a conseqüència de la covid-19, la rendibilitat bruta (resultat de calcular el preu amb el qual sortiria a el mercat l’immoble i el cost que va tenir) cau entre un 0 , 3% i un 1,5%.

Així, subratllen que per aconseguir una major rendibilitat dels propietaris han de ser conscients que han d’oferir als seus futurs inquilins un preu competitiu, “amb l’objectiu que romanguin en els habitatges el major temps possible, evitant costos com el de reposició de l’inquilí o el temps que l’habitatge està buit “.

Per la seva banda, des d’Alquiler Seguro assenyalen que el coronavirus ha modificat la demanda del lloguer, que al seu parer es troba continguda a causa de les limitacions en la mobilitat geogràfica, especialment pels estudiants i els treballadors desplaçats. A més, afegeixen que s’ha detectat una variació en la qualitat d’aquesta demanda, ja que els habitatges amb més espai i amb terrasses o balcons han guanyat protagonisme en detriment dels immobles més petits i cèntrics.

Més ajudes al lloguer davant la morositat

Asval, l’Associació de Propietaris d’Habitatges en Lloguer, sol·licita a les autoritats públiques que accelerin i incrementin de manera urgent les diferents línies d’ajuts destinades als inquilins que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica provocada pel covid-19. La frenada de l’economia, com a conseqüència de l’estat d’alarma, ha triplicat els impagaments de lloguer. Després de l’aplicació de les mesures per la pandèmia, que han paralitzat l’economia i han obligat a un important nombre d’empreses a posar en marxa un ERTO, s’ha produït un increment de la morositat del 5% al 15%.