anunci patrocinat

La demanda d’habitatge a les principals capitals de província s’ha incrementat arran de la pandèmia provocada per la covid-19 en un 89% a la ciutat de Màlaga, un 77% a Barcelona capital, un 73% a València capital i en un 69% a Madrid capital, segons l’estudi Influència de la pandèmia en la demanda d’habitatge, basat en les recerques d’habitatge realitzades a les quatre províncies més demandades d’Espanya (Madrid, Barcelona, ​​València i Màlaga) just després de la pandèmia i comparat amb les dades del portal immobiliari Fotocasa previs a la pandèmia.

Increment de les recerques de venda i lloguer després del confinament

Analitzant els increments percentuals per transacció a les quatre capitals de província, veiem que els habitatges en règim de lloguer han tingut el major augment en les recerques d’habitatge després del confinament. Així, la ciutat de Màlaga incrementa el nombre de recerques de lloguer en un 117%, seguida de València capital amb un 86%, Barcelona capital amb un 82% i Madrid capital amb un 77%.

“Són molts els espanyols que han sortit del confinament amb ganes de buscar un nou habitatge i el lloguer ha estat la fórmula triada per molts d’ells perquè possibilita canviar-te de casa amb certa immediatesa i permet provar diferents llocs i habitatges. De fet, un recent estudi elaborat per Fotocasa revela que el 42% dels inquilins ha buscat llogar un altre habitatge des que va començar la pandèmia. Per tant, és d’esperar que el mercat de lloguer tingui molta activitat aquests propers mesos per la facilitat de rotació residencial que atorga el lloguer “, explica Anaïs López, directora de Comunicació de Fotocasa.

Comparant la demanda d’habitatges en venda amb els habitatges de lloguer en aquestes ciutats, veiem que l’interès pels habitatges en règim de lloguer s’ha incrementat en les quatre capitals de província analitzades per Fotocasa. Així mateix, l’interès pel lloguer a la ciutat de Màlaga s’ha vist incrementat en 7 punts percentuals després del confinament, passant d’un 43% del total de les recerques en 2019 a un 50% el 2020.

Anàlisi recerques de lloguer abans i després del confinament

D’altra banda, l’interès pels habitatges en règim de venda després del confinament disminueix a les quatre capitals de província analitzades. La preferència pels habitatges en venda a Màlaga capital, cau 7 punts percentuals (passant de 57% abans de la pandèmia al 50% just després de el confinament), 3 punts a València capital (passant de 52% al 49%), 3 punts a Madrid capital (passant de 49% al 46%) i 2 punts a Barcelona capital (passant de 45% abans de la pandèmia al 43% just després de el confinament).

“Ara mateix l’interès pels habitatges en venda és menor que abans de la pandèmia perquè molts potencials compradors o han decidit posposar la compra d’habitatge a més endavant o molts s’han passat puntualment a l’opció de lloguer per la immediatesa que aquesta opció representa “, afegeix Anaïs López, directora de Comunicació de Fotocasa.

La demanda d’habitatge es trasllada a les ciutats perifèriques

Si analitzem les ciutats de les províncies més demandades d’Espanya, com Madrid, Barcelona, ​​València i Màlaga; es detecta un important increment en les recerques dels habitatges en règim de lloguer després del confinament. De fet, el 35% dels municipis analitzats dupliquen i fins tripliquen el nombre de contactes en els habitatges de lloguer. Aquesta dada ens indica que els espanyols tenen intenció de mudar-se a les ciutats de la perifèria.

És el cas del municipi de Ronda, a Màlaga, que amb un increment de 310% encapçala la llista dels municipis que més contactes ha rebut en els habitatges de lloguer després del confinament. El segueixen, el municipi valencià d’Alba (a una distància de + 10Km de València capital) amb un 279% i el municipi barceloní de Sant Feliu de Llobregat (a una distància de + 10Km de Barcelona capital) amb un 183% d’increment en els contactes dels habitatges en lloguer.