anunci patrocinat

L’Associació Espanyola d’Oficines (AEO) i l’Ajuntament de Madrid han llançat una guia de recomanacions i protocols per a la reobertura dels espais de treball. Entre els principals consells, el document inclou que només treballin presencialment entre el 30% i el 50% de la plantilla, mentre que la resta hauria de seguir teletreballant.

En cas que es divideixi la plantilla en grups, el document aconsella “no barrejar els grups de persones”, encara que l’opció més segura seria que sempre siguin els mateixos professionals els que es desplacin fins a l’oficina, segons va explicar el tresorer de l’associació , Tomás Higuero, durant la presentació de l’informe.

A més, la patronal del sector d’oficines assegura que les empreses haurien de realitzar proves de coronavirus a tots els seus empleats per evitar un possible rebrot de la malaltia quan l’activitat torni a la normalitat.

De totes maneres, el directiu també ha explicat que les previsions de la AEO passen perquè les oficines “s’ocupin de manera més intensa” a partir de setembre per garantir la seguretat dels treballadors.

El president de l’entitat, José María Álvarez, ha assegurat que “les oficines seran un element clau per a la reactivació econòmica a Espanya” un cop superada la crisi sanitària. De totes maneres, el directiu ha subratllat que “el sector està millor gestionat i és molt més professional” que en l’inici de l’anterior crisi.

Álvarez ha explicat que les empreses hauran de reorganitzar els espais dins dels immobles per garantir la distància de dos metres entre treballadors, fet que provocarà una “caiguda de la densitat de treballadors” en els espais de treball.