anunci patrocinat

L’estalvi institucional que es canalitza cap al mercat immobiliari aprofitant el moment de disrupció i l’actual volum de liquiditat, seran alguns dels principals factors del sector per sortir de la situació actual provocada pel Covid-19. Aquestes són les principals conclusions extretes de la primera edició de SavillsTalks now at the office, on s’ha negat que el sector estigui en crisi. En el debat, destacats experts en la matèria s’han reunit presencialment 100 dies després de l’inici del confinament per debatre sobre el futur de el sector immobiliari en el curt, mitjà i llarg termini.

En aquesta sessió, els ponents han coincidit que la situació d’estabilitat i creixement del mercat immobiliari prèvia al coronavirus és un motiu de pes per confiar en una ràpida recuperació. De fet, més enllà de la conjuntura, no creuen que el sector immobiliari estigui en crisi i consideren que el descens de preus amb prou feines serà notori en comparació al que va passar el 2008. No obstant això, és encara complicat fer previsions de futur, ja que per això és necessari conèixer quina serà l’evolució de la situació a la resta del món i com va a afectar les exportacions, el turisme o el consum a Espanya.

Un altre gran actor imprescindible en aquest camí a la recuperació és l’Administració Pública, que ha d’actuar no només amb les injeccions de diners que ja s’estan duent a terme des dels bancs centrals europeus, sinó també amb mesures facilitadores i flexibles

De la mateixa manera, els analistes han recordat que, sense necessitat d’invertir, hi ha moltes iniciatives que els governs poden posar en marxa per dinamitzar el mercat, com legislar sobre flexibilitat en canvis d’ús, noves polítiques d’habitatge o accelerar tràmits administratius.