anunci patrocinat

Els bancs digitals han trobat una oportunitat en la crisi de la covid-19. El negoci digital s’ha convertit en una arma imprescindible per a les entitats financeres en el seu afany per sobreposar-se al coronavirus i destacar sobre les altres. Mentre alguns bancs registraven pèrdues en borsa d’entre el 40% i el 50% motivades per la incertesa i la por a la morositat, altres sortien reforçades i aconseguien destacar enfront dels seus homònims.

Després d’anys d’un mercat amb una oferta sense canvis substancials pel que fa a producte, el canal digital ha obert una porta fins ara poc utilitzada per la banca tradicional. Durant aquests mesos, les recerques per internet per contractar productes o serveis bancaris s’han disparat. En el cas dels comptes bancaris, les recerques en els sis primers mesos de l’any s’han incrementat un 18% i en el cas de les hipoteques, un 23,4% en comparació del mateix període de l’any passat.

La hipoteca digital ha arribat per quedar

La hipoteca és un dels productes bancaris més complexos. La quantitat de documentació que requereix i la complexitat del procés provoquen que molts clients prefereixin acudir a una oficina bancària per contractar aquest producte en persona. No obstant això, la crisi de la covid-19 ha canviat per complet aquest producte.

La nova normalitat de la banca passa per una simplificació i personalització dels productes. Les entitats que ja eren digitals han tret rendibilitat a aquesta situació. I les que estaven a mig camí hauran d’enlairar per no quedar enrere en un mercat cada vegada més competitiu.  D’aquesta manera, el confinament ha estat el gran impulsor de la hipoteca digital, de manera que a partir d’ara es planteja un nou escenari en el qual la hipoteca ja només serà digital.

El producte hipotecari està evolucionant

Dins d’aquest context, el producte hipotecari ja està evolucionant. Fins ara el client comparava hipoteques tipus que oferia cada un dels bancs. Després podia negociar alguna de les condicions, però altres vegades no podia fer molt més. No obstant això, ara les entitats financeres s’han adonat que hi pot haver una hipoteca per a cada perfil de client i d’aquesta manera ser més competitives.