anunci patrocinat

Les dades de l’estadística d’hipoteques corresponents al passat mes de febrer de 2020, reflecteixen un increment interanual del 16,1% i és el tercer increment consecutiu que reflecteix aquesta estadística en els últims mesos segons l’INE. Aquesta tercera pujada consecutiva mostra que els efectes de la Llei Hipotecària, que va entrar en vigor el mes de juny de 2019, ja s’han superat i l’estadística torna a reflectir dades positives.

Segons les dades de l’INE, al febrer es van signar 36.050 préstecs per la compra d’habitatge, un 16,1% més interanual.

De fet, és la millor dada registrada un mes de febrer des del 2011, quan es van assolir les 49.892 hipoteques. “Les bones dades de febrer mostren que el sector havia arrencat l’any amb força i que s’encaminava cap a un període d’estabilització i normalització després de superar les dades negatives de 2019.

El mercat de l’habitatge a Espanya s’estava encaminant cap a un període de normalització. La compra d’habitatge tornava a despertar interès, tot i que el ciutadà mitjà encara té moltes dificultats per poder accedir a un habitatge.

No obstant això, aquest bon inici d’any es veurà puntualment alterat durant uns mesos per l’estat d’alarma actual a causa de la situació del coronavirus i que farà que moltes operacions hagin de posposar fins a tornar a la normalitat i és possible que llavors registrem repunts en el nombre d’hipoteques inscrites .

Segurament el repunt de compra d’habitatges es deurà a que hi ha moltes persones que tenien previst comprar abans del confinament i que segueixen amb aquesta idea. Però també  per una nova demanda de persones que fa uns mesos no tenien pensat canviar d’habitatge i amb el confinament s’han adonat que el seu habitatge actual no s’adapta a les seves necessitats.

Resultats per comunitats autònomes

En el segon mes de l’any, Andalusia, Madrid i Catalunya han estat les tres regions on s’han concedit més hipoteques i on la banca ha prestat més diners. Pel que fa a les formalitzacions, la primera del rànquing és Andalusia (6.856), seguida de la Comunitat de Madrid (6.600) i Catalunya (6.380). En canvi, Catalunya és la primera en capital prestat (2.378,1 milions d’euros), seguida de la Comunitat de Madrid (1.153,1 milions) i Andalusia (1.109,7 milions).