anunci patrocinat

L’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana (AMB) han decidit reactivar aquest mes els tràmits per escollir al soci privat que prengui una participació del 50% de l’Habitatge Metròpoli Barcelona (HMB), una societat publicoprivada que s’encarregarà de construir 4.500 pisos a la capital catalana i el primer cinturó en règim de lloguer.

La licitació va quedar deserta l’any passat, ja que l’única empresa es va presentar va ser Cevasa i no complia amb els requisits exigits. Tant el consistori com l’administració supralocal veuen “prioritari” el projecte i ara, en comptes d’una licitació ordinària, convocaran un procediment negociat amb publicitat. Es tracta d’un mecanisme que preveu la Llei de Contractes de Sector Públic, en aquells casos on un concurs hagi quedat desert, segons Expansión.

Si bé els plecs introduiran alguns canvis, la majoria dels requisits seran els mateixos, de manera que no serà necessari tornar a licitar el procés des de zero. Per exemple, la part que ha d’aportar el soci privat serà la mateixa, entre 58 milions i 104 milions d’euros, distribuïts en quatre fases.

Si que canvia, per exemple, els pagaments del soci privat. Si bé en la primera fase s’hauran de lliurar 12 milions d’euros, en les següents, es permetrà que les quantitats variïn un 20% en funció del context i la situació del mercat immobiliari. A més, el soci privat podrà decidir si avança més recursos per avançar en la construcció de el parc d’habitatges o si retarda el calendari previst.

Segons expliquen des del consistori, el primer paquet d’habitatges es començarà a tramitar en 2021. Seran gairebé 650 pisos repartits en quatre promocions a Barcelona (dos a La Marina, una a la Sagrera i una altra a les antigues casernes de Sant Andreu), dos a Montgat i una més a Sant Boi i Sant Adrià.

En la segona etapa, s’aixecaran cinc blocs a la ciutat de Barcelona i la resta s’ubicaran a Sant Adrià, Cornellà, Molins de Rei, Sant Boi, Viladecans i Sant Andreu de la Barca.