anunci patrocinat

La crisi de la Covid-19 ha fet repensar els espais poblacionals i ha posat sobre la taula les necessitats de reflexionar sobre el seu futur. L’Institut Cerdà ha convidat el paer en cap, Miquel Pueyo, a participar en la jornada sobre nous escenarisa les ciutats catalanes arran de la crisi sanitària, on Pueyo ha plantejat aprofitar les oportunitats que es presenten, tendint cap a espais més amables, ecològics, comunitaris i amb més justícia social.

Sostenibilitat

En aquest apartat, l’alcalde ha exposat que han proposat una primera modificació de l’ordenança de circulació, que es portarà al ple ordinari del mes de juny, per convertir en zones 30 gran part dels carrers de la ciutat, invertint la situació actual en què majoritàriament són zones 50 (que limiten la velocitat a 50 km/h). La reducció de la velocitat comportarà que moltes vies comparteixin la calçada amb bicicletes i patinets elèctrics. La voluntat, ha comentat l’alcalde, és ampliar els espais segurs per a persones que vagin a peu, en bicicleta i en VMP (vehicles de mobilitat personal), tal com s’està fent amb els talls de carrers els caps de setmana.

A més, la vianalització dels carrers s’aprofita per part dels restauradors per ampliar els seus espais de terrasses. Al programa electoral de les forces polítiques del govern de la Paeria ja recollien aquestes mesures, que amb la Covid-19 s’ha creat un marc per implantar-les i, amb pedagogia anar demostrant els beneficis que té per a la ciutat en mobilitat i també per al comerç.

Àgora de Lleida

En aquest context, el paer en cap ha parlat de les jornades ‘Àgora de Lleida. Oportunitats i aliances per a la ciutat postcovid’, organitzades per la Paeria, amb el suport de la Diputació, per analitzar i debatre amb experts i professionals de diverses matèries com ha de respondre la ciutat i quines són les transformacions derivades de la crisi sanitària i social mundial. Es fan telemàticament els dies 30 de juny i 1 de juliol i pivoten entorn de quatre eixos: -Governança i excel·lència operativa; Imatge, projecció i promoció de la ciutat; Igualtat, diversitat i inclusió, i Emergència climàtica i sanitària. La participació està oberta a tothom a agoralleida.paeria.com.

Jornada sobre escenaris post-covid de l’Institut Cerdà

La jornada, amb la benvinguda del director general del’Institut Cerdà, Carles Cabrera, ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez. El moderador ha estat el director de l’Àrea de Territori de l’Institut Cerdà, Lluís Inglada. S’han obert diàlegs, alternant la participació, entorn de diversos àmbits com els serveis socials, l’habitatge, el teixit empresarial, la capacitat industrial o la sostenibilitat.

L’objectiu ha estat conèixer de primera mà ireflexionar conjuntament sobre els escenaris que s’obren per als municipis i ciutats de Catalunya arran de la pandèmia. L’impacte de la Covid-19 ha afectat molts fronts de la societat, el territori i les seves activitats i s’ha hagut de respondre a una situació de gran complexitat, amb un paper molt important per part de les administracions locals, i de la qual cal recuperar-se.