anunci patrocinat

L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) ha presentat un pla de xoc pel sector que contribueixi a la recuperació de l’economia catalana, que ha fet arribar a les administracions i a les principals forces polítiques, entre d’altres. Entre les propostes més destacades estan anul·lar l’habilitació als ajuntaments per a l’establiment de reserves de VPO en sòl urbà consolidat  i una major agilitat administrativa.

Així doncs, l’associació demana un pacte públic-privat amb les administracions autonòmiques i locals per construir un parc d’habitatge social, tant de compra com de lloguer.

Sota el lema “Reconstruint el sector també reconstruïm Catalunya”, l’APCE planteja una sèrie de mesures per dinamitzar el sector sense cost econòmic per a les administracions que permetrien assolir una construcció anual de 25.000 habitatges, xifra estimada per a cobrir la necessitat de llars a Catalunya. Segons l’associació, “arribar a aquest volum de producció d’habitatges generaria més de 60.000 llocs de treball, i una recaptació fiscal de prop de 1.500 milions d’euros”.

En el document, l’APCE demana revisar els preus màxims de venda i lloguer vigents de Vivendes de Protecció Oficial (VPO) per tal de poder-los fer viables, edificant i dinamitzant les reserves de cases protegides de promotors públics i privats.

Entre les mesures proposades, hi ha un recull de propostes de simplificació administrativa per a una reactivació més ràpida del sector, també es demana una reducció de l’IVA en les cessions de drets de superfície perquè passi del 21% actual al 10%, i la signatura d’un pacte públic-privat amb les administracions autonòmiques i locals per construir un parc d’habitatge social, tant de compra com de lloguer. També reclama l’agilització dels terminis de tramitació de llicències d’edificació, que estan estipulats en dos mesos però que “a la pràctica es supera molt àmpliament”.