anunci patrocinat

Desprès de 2 mesos i mig d’estat d’alarma, el 44% de la població espanyola no està contenta amb el seu habitatge actual i el 68% es planteja canviar de residència amb la fi de l’estat d’alarma, un fet en el qual el confinament ha tinfluit en un de cada quatre casos. Pel que fa a el règim de tendència de l’habitatge, actualment el 67% de la demanda vol comprar, i un 33% busca un habitatge de lloguer.  Aquestes dades es desprenen d’una enquesta que ha volgut realitzar Pisos.com que ha volgut analitzar els canvis registrats en el mercat residencial i l’efecte confinament’ a les preferències dels espanyols.

De l’estudi es desprèn que més d’un 60% de la població s’ha adonat  que hi ha elements que li falten al seu habitatge, principalment una terrassa (34%), un jardí (19%) i més espai (15%). De fet, un 15% del total d’enquestats reconeix voler fer reformes arran del confinament, principalment en cuina (29%), bany (15%), terrassa (12%) i habitacions (12%).

Ferran Font, director d’Estudis de pisos.com, indica que “era d’esperar que els efectes de la crisi sanitària i el període de confinament que hem viscut tinguessin un reflex evident en el comportament del mercat de l’habitatge”. En aquest sentit, l’expert vaticina “un període de sis mesos en què hi haurà molt d’interès en comprar i vendre, el que dóna lloc a l’aparició d’oportunitats interessants per a les dues parts del mercat mentre es produeix una recuperació gradual fins finals d’any “.

Pel que fa a l’oferta, l’impacte de la crisi de la covid-19 ha influït en l’economia dels propietaris i en les seves pretensions a l’hora de vendre el seu habitatge. En aquest sentit, el 14,5% dels espanyols que pretenien vendre el seu habitatge abans del confinament ara ho descarta. Dels que tractaran de vendre-la de nou, una tercera part està disposada a baixar el preu al voltant d’un 5% -10%.