anunci patrocinat

Segons Solvia, el segment de l’habitatge nou està resistint bé a la crisi del coronavirus. És per això que ha elaborat un llistat amb cinc claus que determinaran l’evolució d’aquesta activitat durant els propers mesos.

Demanda. L’obra nova és capaç de respondre a les necessitats habitacionals que han sorgit arran del confinament. Parlem d’habitatges més grans i amb més habitacions, espais oberts, etc. Però també extres com balcons, terrasses o jardins. Una bona orientació o major eficiència energètica. Els futurs compradors són conscients d’això i ho buscaran en l’obra nova. Encara que per aconseguir aquestes característiques hagin de pagar més. Per tant, la resta de l’any hi haurà una demanda prou forta com per absorbir el producte que està sortint a el mercat i que ja estava en oferta.

Preus. Es preveu un decreixement de la valor dels immobles de segona mà d’entre el 10% i el 15% fins a final d’any. No obstant això, l’habitatge nou tendirà a l’estabilització i no es veurà afectada per aquest ajust de preus.

Zones premium. La necessitat de més espai, lluminositat i extres, així com el bon funcionament que està tenint el teletreball en moltes empreses, incrementarà l’interès per comprar en ubicacions premium allunyades de centre urbà.

Inversió. Sabent que la demanda d’immobles per al lloguer també seguirà nous patrons pel que fa a necessitats d’habitatge, ara serà més rendible que mai comprar obra nova per aprofitar-se de la rendibilitat de l’arrendament. Les millors zones per fer-ho seran els barris amb preus assequibles, gran demanda de lloguer i bones comunicacions i serveis. És a dir: zones perifèriques, centres de negocis o zones universitàries.

Segona residència. L’increment de mesures com el treball a distància provocarà que les segones residències siguin considerades com una segona llar en el qual passar gran part de l’any, i no només en vacances o alguns caps de setmana.

Això portarà al fet que els requisits a l’hora d’adquirir aquests immobles siguin ara més exigents. I s’assemblin molt als d’un primer habitatge. Bona mida, espais exteriors, bones qualitats, alts nivells d’eficiència energètica …