anunci patrocinat

The Economist Intelligence Unit ha publicat recentment el seu informe de ciutats més cares per viure. Hong Kong repeteix com l’urbs més cara de la planeta, però aquest any té nous competidors. Si l’any passat compartia el top de el rànquing amb Singapur i Osaka (Japó), ara mira més a occident i són París i Zuric les que s’uneixen al trident de ciutats més cara per viure-hi. Les dues urbs asiàtiques no abandonen el top 10 i es col·loquen en quart i cinquè lloc.

A partir d’aquí, les ciutats del llunyà Orient abandonen el llistat en detriment de Nova York i Los Angeles (EUA), Ginebra, Copenhaguen i Tel-Aviv, la capital d’Israel. Per realitzar aquest estudi, s’han comparat els preus de 140 articles quotidians en 130 ciutats de tot el planeta. De el tabac a el paper higiènic, a el cost de l’habitatge.

Els experts destaquen el reflex de l’impacte de la pandèmia de coronavirus en la fluctuació dels preus. Com el clar exemple de Bangkok, capaç de caure 20 llocs en la llista d’un any a un altre.

 “La vida s’ha tornat més cara a Europa Occidental. Viure costa avui menys en ciutats d’Amèrica, Àfrica i Europa de l’Est “, concreta l’informe.