anunci patrocinat

La crisi de Covid-19 ha impactat amb força en l’activitat del mercat immobiliari. Les compravendes d’habitatges van caure un 42,2% en el segon trimestre respecte al mateix període del l’any anterior segons les dades de l’Estadística Registral Immobiliària. Per la seva banda, el nombre d’hipoteques constituïdes mitjançant la seva inscripció registral descendir en molta menor mesura que les compravendes: el 17,8% les hipoteques sobre habitatge.

D’aquesta manera, entre els mesos d’abril i juny es van inscriure en els registres de la propietat 76.545 compravendes d’habitatge, xifra que és un 39,9% inferior a la registrada en el trimestre anterior. En habitatge nou s’han registrat 14.286 compravendes, fet que suposa una caiguda de l’-41,1% sobre el trimestre anterior; mentre que l’habitatge usat va registrar 62.259 operacions, amb un descens trimestral similar a l’anterior, de l’-39,6%.

Les restriccions de mobilitat entre països durant bona part del segon trimestre s’han deixat notar en la compra d’habitatge per estrangers, que s’ha situat en el 10,7% sobre el total del trimestre, descendeixen respecte al 12% del trimestre anterior. En termes absoluts, s’ha baixat de les 8.000 compres d’habitatge per estrangers, enfront de les prop de 15.000 del primer trimestre.

Els britànics han seguit encapçalant el rànquing de nacionalitats, amb el 12,3% de les compres totals d’estrangers, seguits d’alemanys, romanesos, francesos, marroquins i belgues.

Els resultats de compres per estrangers per comunitats autònomes han estat encapçalats per Canàries, Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia, Catalunya i Andalusia.