anunci patrocinat

L’impacte de la crisi provocada per la pandèmia ha causat una paràlisi durant l’Estat d’Alarma i una gran incertesa en els mesos posteriors, afectant tots els sectors econòmics, sense excloure el mercat immobiliari i hipotecari. Malgrat això, l’habitatge segueix sent un dels vehicles d’inversió preferit pels espanyols, ja que, en moments de crisi, esdevé un valor segur.

En particular, es manté l’interès cap a les inversions d’immobles per llogar, ja que el 95% de les ofertes d’habitatges de lloguer a Espanya són de particulars. A més, segons les dades de l’últim informe “Assets Under Management” d’Axis Corporate, arran dels habitatges llogats els immobles acumulaven fins a setembre de 2019 una rendibilitat bruta anualitzada del 10,7%.

Per això, es preveu que durant el proper any “els espanyols segueixin invertint en habitatges, perquè durant aquesta crisi serà un valor estable”, vaticina Emiliano Bermúdez, sotsdirector general de donpiso. “Estem vivint en una situació incerta i amb la segona onada de contagis hi ha més limitacions a l’hora de moure per visitar un nou habitatge i comprar-la. Així i tot, el mercat s’està movent, pot ser que també per les noves necessitats d’espai a la llar que neixen del confinament i el teletreball “, afirma Emiliano Bermúdez.

Noves tendències en el món immobiliari

Amb el confinament, la segona onada de contagis per la COVID-19 i el país de nou en Estat d’Alarma, la població desenvolupa la gran majoria de les seves tasques quotidianes a casa seva: “atès que sortir de casa ja no és recomanable, les nostres cases s’estan convertint en oficines, gimnasos i, en general, espais d’oci “, assegura Bermúdez.

Per aquesta raó, els compradors escullen cada vegada més casa més espaioses, amb terrasses o balcons per gaudir de l’aire lliure, així com habitacions per poder treballar a casa i delimitar les zones per al desenvolupament d’activitats. A més, “es nota el canvi en l’elecció d’habitatges dictat per la pandèmia, ja que viure al centre de les ciutats deixa de ser una prioritat i s’escullen pisos o cases més allunyades de les àrees urbanes”, afegeix el, sotsdirector general de donpiso.