anunci patrocinat

L’Institut Català del Sòl, que depèn de la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha iniciat aquests darrers dies els treballs de demolició del que es coneix com a escala 61, ubicada a l’avinguda Marquès de Montroig de Badalona, entre els números 196 i 198. Amb aquesta actuació, que està previst que s’acabi abans del mes d’abril, la Generalitat continua l’acció de sanejament estructural del barri de Sant Roc de Badalona, un dels espais deprimits de la quarta ciutat de Catalunya en número d’habitants. Sant Roc, un barri amb una forta presència de badalonins d’ètnia gitana, ha patit la xacra de l’aluminosi, que es remunta als orígens de la seva construcció, que es va fer ràpidament per recol·locar les persones que vivien en barraques al Somorrostro barceloní, a les quals es va desallotjar sense massa contemplacions als anys 60 del segle passat.

Sant Roc Incasòl immodiari
Un cop l’edifici estigui enderrocat, tasca que porta a terme l’empresa Construcciones y Desmontes Ribera Navarra SA, l’Incasòl construirà en el solar el conegut com a “bloc T”, que ha d’acollir 40 habitatges, en els quals hi viuran les persones afectades per la remodelació de quatre escales més, aquestes pendents de ser expropiades, les 57,58,59 i 60. El cost de les obres, que van començar al novembre amb la col·locació de la bastida, tenen un cost estimat de 148.368,60€.

La reforma del barri de Sant Roc, on els darrers anys hi han arribat persones amb situació d’exclusió social, cosa que ha provocat tensions amb la població autòctona, ha comportat fins avui la construcció de 32 edificis amb un total de 839 habitatges de substitució de finques en mal estat. La inversió en aquesta zona de l’àrea metropolitana de Barcelona des de 1997 ha estat de 72 milions d’euros, segons xifres proporcionades per l’INCASÒL.