anunci patrocinat

Les dades estadístiques de pisos.com sobre el comportament dels seus usuaris a l’hora buscar un habitatge durant el passat any van plasmar l’augment de l’interès per habitatges unifamiliars més grans i amb espais exteriors. Els contactes realitzats pels usuaris per a la compra o el lloguer de cases i xalets van augmentar un 64% interanual, mentre que per a estudis el creixement prou feines va ser de el 5%

D’altra banda, els contactes pel lloguer d’habitacions van caure un -15%, cosa que va en la línia de retard registrat en l’edat d’emancipació dels joves revelat per l’INE.

A més, l’oferta d’habitatges en venda i en lloguer per nombre d’habitacions mostra el protagonisme que han adquirit els habitatges més àmplies. Els habitatges amb 3 habitacions van acaparar el 43% del total d’habitatges oferts en 2020 d’entre 0 i 4 habitacions, seguides de les de 2 habitacions (26%) i de les de 4 (18%). Els habitatges amb una sola habitació tanquen la llista amb un 9% del total, encara que el nombre d’habitatges d’aquesta tipologia va créixer un 22% respecte a 2019, el que podria indicar que s’està tractant de donar sortida a habitatges petits venent o llogant per optar per una casa que compleixi les exigències postcovid.

Ferran Font, director d’Estudis de pisos.com, incideix que si bé no es pot dir que d’un any per l’altre s’hagi donat un canvi dràstic en la tipologia de les llars, “les xifres estadístiques sí que permeten afirmar que la pandèmia ha marcat un abans i un després en la nostra forma de viure i conviure. el que avui és només una tendència a l’alça, en uns anys serà una realitat, de manera que el sector immobiliari i el seu parc d’habitatges hauran d’estar preparats per poder oferir solucions a les futures necessitats de la demanda “, indica l’expert.

En termes contextuals, segons l’INE, el tipus de llar més freqüent en 2020 va ser el format per parelles, amb o sense fills, que va suposar el 54% del total. Mentrestant, a Espanya hi va haver 4.849.900 persones vivint soles el passat any, de les quals un 43,6% tenien 65 o més anys i, d’elles, un 70,9% eren dones. Pel que fa a les llars unipersonals de menors de 65 anys, el 59,1% van estar formats per homes i el 40,9% per dones.