anunci patrocinat

La pandèmia de coronavirus ha tingut un gran impacte en la nostra societat, i el mercat de l’habitatge se’n fa ressò. L’oferta dels pisos de lloguer a Barcelona s’ha disparat, sobretot a les zones més turístiques des de l’ingrés a la nova normalitat. Aquest fet ha provocat que els preus de lloguer a la ciutat de Barcelona hagin revertit la tendència a l’alça mantinguda des de novembre de 2019. Així, en el segon trimestre del 2020 els preus han baixat un 1,3%.

Després que les arribades de turistes a la ciutat de Barcelona hagin quedat sota mínims, l’oferta dels pisos de lloguer s’ha disparat, sobretot a les zones més turístiques, com afirmen les dades del portal Idealista consultats per Betevé.

El lloguer a Barcelona

A causa del coronavirus molts pisos han entrat massivament al mercat de lloguer. Durant els mesos de confinament pràcticament no hi va haver noves ofertes. En canvi, entre el 6 i el 12 de juliol, al barri de la Barceloneta, hi va haver 145 nous anuncis de lloguer, segons les dades d’Idealista.

La caiguda del turisme

Les dades, però, no són les mateixes en tots els barris. En zones menys turístiques, hi ha hagut poc increment respecte  les ofertes en el mateix període. No és casualitat que l’increment de l’oferta de pisos de lloguer es noti més en barris turístics. Segons les dades de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona Apartur, ​​un 40% dels habitatges turístics ja van passar al lloguer convencional durant el mes de maig.