anunci patrocinat

Vuit de cada deu habitatges que hi ha a Espanya es construeixen tenint en compte la seva orientació, segons dades ofertes pel portal especialitzat en cooperatives d’habitatges Lacooop.

En aquest sentit, el 38% dels enquestats prefereix orientació sud per l’estalvi energètic i la lluminositat. “A l’igual que ens fixem en els metres, la qualitat dels materials, o el preu de la casa, conèixer l’orientació de l’habitatge també és important, ja que pot reduir la factura de la llum fins a un 70%”, afirma Mònica abril, responsable de Lacooop Estudis.

Alguns factors a tenir en compte a l’hora d’escollir la millor orientació són el clima de la zona en la qual estarà ubicat l’habitatge i quina planta ocuparà, quines són les hores en les que probablement es estarà més a casa, l’estil de vida , els gustos personals, o l’ús que es donarà a cada estada.

Abril afegeix que “la demanda valora enormement la qualificació energètica del seu habitatge, no només per l’estalvi que els suposa mes a mes, sinó perquè les hipoteques són més econòmiques. Són les anomenades hipoteques verds “.