anunci patrocinat

Madrid i Barcelona guanyen sencers en la inversió immobiliària mundial. Les dues ciutats segueixen posicionant-se en el panorama immobiliari internacional per a la compra de residències de luxe i ocupen el sisè i setè lloc, respectivament, en el ‘top 10’ de les urbs més interessants per a la inversió immobiliària el 2021. Només per darrere de París, Londres, Gènova, Nova York i Quebec, les dues principals ciutats espanyoles seran les destinacions de referència per als compradors i inversors en bé arrels de luxe durant aquest any, segons Barnes.

La immobiliària internacional ha analitzat la situació actual del mercat immobiliari espanyol i les seves perspectives per a la sortida de la crisi de la covid-19 en el curt i mig termini. L’estudi anual també inclou el top-50 de les ciutats preferides per les grans fortunes en el passat any, que va estar liderat per Zuric, Copenhaguen, Tòquio, Miami i Estocolm, amb Madrid ocupant el setzè lloc.

La llista s’ha elaborat a partir d’elements tant financers com emocionals en funció d’indicadors clau per a la inversió en cadascuna de les ciutats com són el context econòmic, polític i cultural, l’accessibilitat i el transport, l’oferta i qualitat de l’educació , el sistema i càrrega fiscal, la seguretat o el nivell de benestar, entre d’altres.

Thibault de Saint-Vincent, president de el grup Barnes, ha posat en valor el paper d’Espanya en el context econòmic europeu: “Espanya és molt potent des del punt de vista immobiliari, ja que constantment està atraient tant a grans fortunes que busquen residir en un país amb una alta qualitat de vida, com a inversors que aprofiten els preus competitius i l’excel·lència del seu parc residencial per comprar actius i després vendre’ls o llogar-los. El real estate d’alta gamma s’ha consolidat aquest últim any com un segment molt estable i en què els grans patrimonis han trobat un valor refugi per les seves finances “.

“La progressiva obertura de fronteres com a conseqüència de la tornada a la normalitat apunta a un canvi de perfil de comprador a la capital”, explica, Eduardo Crisenti, soci director de Barnes Madrid. “Mentre que durant la pandèmia la demanda nacional va ser protagonista absoluta, acaparant el 80% de les operacions de compravenda i amb un pressupost més ajustat, el pes del comprador internacional serà major de cara a el segon semestre del l’any. Madrid ha tingut tradicionalment molta demanda de nord-americans i asiàtics, però especialment durant els darrers anys, de llatinoamericans provinents de Mèxic, Veneçuela i Colòmbia.

L’escenari que es presenta un cop finalitzi la quarta onada és favorable a la tornada d’aquest capital estranger, ja que la ciutat és molt atractiva tant per viure com per invertir “, ha apuntat l’expert.