anunci patrocinat

Amazcat.cat és una plataforma que connecta botiguers, productors, fabricants, empreses de serveis i creadors culturals amb base a Catalunya amb el seus compradors més pròxims. La vocació dels nou impulsors del projecte, que han creat l’empresa Pòssums Tech and Communication SL, és, però, la de donar a conèixer la producció feta o comercialitzada a Catalunya a tot el món. “Tenim vocació exportadora, però abans creiem que és necessari que els consumidors catalans coneguin que en el seu país es produeixen i es venen millors productes que els que arriben de fora”, explica Andreu Mas, co-fundador d’Amazcat.cat.

La plataforma estarà llesta a finals d’any. Hi treballen des de fa sis mesos una trentena de persones, que s’han complicitat per fer realitat el que qualifiquen “d’eina de país”. “Si volem evitar que la combinació d’un possible nou confinament i una greu crisi econòmica acabi amb el que resta de la nostra economia, hem de generar instruments molt potents de comercialització i distribució de la producció local. Si no som capaços de crear un gegant, les multinacionals acabaran destruint el que resta de teixit productiu des d’una posició de monopoli”, explica Mas.

Els promotors de la iniciativa, que es basa en un codi informàtic de darrera generació, s’han fixat com a objectiu impulsar la digitalització del comerç local, per la qual cosa ofereixen als seus clients crear una botiga digital a un preu molt baix i compartir un mercat en línia a gran escala. “Som una botiga de botigues en línia. En aquest sentit, el nostre plantejament és molt innovador: li estem dient als nostres clients que s’oblidin de fer una gran despesa per crear i mantenir una botiga en línia, i a més els hi regalem el mercat. Quants més comerços comparteixin aquest gran espai digital i més puguem augmentar la massa crítica d’usuaris (compradors) més en sortirem tots beneficiats. Si volem afavorir el pas al món digital com a complement de la vida física o com a únic espai de venda, no podem sobrecarregar les espatlles de comerciants i productors que ja estan patint prou la crisi”, assegura Andreu Mas.

Entre les novetats que inclou la proposta d’Amazcat.cat hi ha la possibilitat de contractar serveis de la vida quotidiana en línia a la mateixa plataforma i també la compra d’entrades per a espectacles culturals. Els seus promotors anuncien que aniran més lluny: “Ens hem plantejat crear un espai que en diem ALL-IN-ONE (tot en un), on els consumidors puguin consumir de tot, inclosa la cultura. Cal que els empresaris d’aquest país entenguin que la cultura forma part del motor econòmic del nostre país”, manté el co-fundador d’Amazcat.cat.

Ara, ronda de finançament

El web que tot just avui s’ha posat en marxa sota el nom d’amazcat.cat no és la plataforma de vendes sinó un web on s’explica el projecte i es convida els ciutadans a fer-hi aportacions econòmiques. “Volem que tothom se senti partícip d’aquest projecte, perquè això no és una aventura ni un projecte reactiu”. La figura escollida per fer realitat aquesta aspiració dels promotors d’amazcat.cat ha estat la dels socis protectors. Tothom, a partir d’una aportació mínima de 36€ pot convertir-se en soci protector. Les persones que s’apuntin com a sòcies rebran diverses contrapartides, entre les quals s’inclou figurar en un llistat de socis protectors i rebre el llibre “Amazcat. Història d’una bogeria”, on els creadors d’amazcat.cat prometen explicar “amb pèls i senyals, les dificultats de tota mena que hi ha en aquest país per crear una empresa i per tirar endavant un projecte en el qual hi participen persones de menys de trenta anys i altres de més de cinquanta”. En el llibre exposaran també quina és la seva proposta comercial “per a la Catalunya d’aquest segon decenni del segle XXI” .

Els creadors d’amazcat.cat es defineixen com a persones amb una forta preocupació social, per aquest motiu un 1% de totes les vendes que es facin des del primer dia anirà destinat a un fons econòmic per a la creació de llocs de treball. “Hem de fer que la roda de l’economia giri, només d’aquesta manera ens en sortirem i podrem garantir un futur per a les generacions més joves”, clou Mas.