anunci patrocinat

Estem vivint moments convulsos, molts són els negocis que s’hauran d’adaptar a la nova situació plantejada pel coronavirus. Són moments d’incertesa però no tothom veu  el got mig buit, hi ha gent que creu que amb aquesta crisi sanitària sortirem més forts i reforçats.

Una d’aquestes és la immobiliaria de Sitges Factor Immobiliari que creuen que, si bé ara estem dins d’una bombolla congelada en el temps, i que aquesta parada s’allargarà algun temps més, creuen que la recuperació serà ràpida.

Tot i que durant aquestes dues setmanes hem pogut veure com la totalitat de l’economia global s’ha frenat de cop, hem vist la caiguda de la Borsa, així com la reducció de les operacions immobiliàries, diuen que la realitat confirma que els compradors i venedors segueixen apostant per les operacions immobiliàries. Des de Factor immobiliari asseguren que han assistit a diverses ponències i formacions impartides (en línia) per economistes, banquers i financeres, Presidents de Col·legis Immobiliaris, grans empresaris del sector immobiliari i petits però eminents analistes, i la conclusió que n’extreuen és que estan convençuts que la recuperació serà més ràpida del que puguem esperar i vindrà determinada bàsicament per aquests factors:

Inversors Actius: Sempre que hi ha una crisi, per petita que sigui, hi ha inversors actius que busquen oportunitats.

Valor Refugi: Els inversors abandonen en aquestes èpoques els valors de major risc, com la borsa, per centrar-se en la conservació de patrimoni, sigui a través d’inversió en renda fixa (baixa rendibilitat i risc) o mitjançant la compra d’immobles per destinar al lloguer.

Moderació dels Preus: si ja veníem experimentant un ajust dels preus a la zona de Sitges, la parada de mercat propiciarà un major ajust de preus, que es traduirà en una major quantitat de possibles compradors. La moderació es produirà per un augment de l’oferta, no tant per una reducció de demanda, i afectarà tant a preus de venda com de lloguer.

Millor Finançament: si bé és cert que els bancs imposaran condicions una mica més estrictes per a l’accés al finançament, aquells que sí la puguin obtenir (que seran molts) la tindran en unes excel·lents condicions.

Canvis Personals: la tancada està fent que moltes persones es plantegin la seva situació actual, tant a nivell personal, laboral com immobiliària. Divorcis, canvis de residència, imposició de teletreball faran que hi hagi molts canvis d’habitatge en els propers temps.

Defuncions: malauradament, estan morint un gran nombre de persones grans. Les que eren els seus habitatges habituals, en molts casos, entraran al mercat immobiliari un cop els tràmits d’herència hagis conclòs.

Reducció del Turisme (temporalment): amb la qual cosa els habitatges de lloguer turístic deixaran de ser rendibles temporalment, impulsant la venda de molts d’aquests habitatges.

També veuen noves oportunitats en el sector digital, i és que preveuen que la tecnologia és i serà cada vegada més important pel sector immobiliari. Ells són una agència jove i dinàmica i és per això que dins el seu catàleg ja ofereixen serveis digitals com:

-Tour Virtual dels Habitatges

-Canal de Youtube amb Vídeo de totes les nostres Exclusives

-Signatura a distància a través de plataformes digitals

-Reunions a distància a través de Skype (o similars)

-Presència activa en Xarxes Socials, on presenten totes les novetats

-Informe de Visites digital

-Estadístiques actualitzades i en temps real dels habitatges

-etc

A més, consideren que s’han de buscar nous mètodes perquè la compravenda d’un habitatge sigui, en part, més digital, i que l’ assessorament sigui important per a l’anàlisi conjunt de les dades. Per això ja estan preparant noves eines que facilitin el procés i que en breu estaran a la vostra disposició.

Finalment, amb tots els canvis i els fluxos d’informació  que hi ha per Internet, veuen clar que cada vegada és més important comptar amb un bon immobiliari que ajudi a desgranar tot el flux de notícies i dades que rebem.

Així doncs, veiem com part del sector immobiliari del país és optimista pel que respecte als reptes que ofereix aquesta nova situació de crisi que ens planteja el virus covid-19.