anunci patrocinat

La pandèmia i el confinament de la població han provocat noves tendències en el sector residencial. En aquest sentit, nombrosos estudis realitzats en l’últim any reflecteixen com la terrassa, o, si no un espai exterior, s’han convertit en requisits fonamentals a l’hora de buscar un nou habitatge. A més, les zones perifèriques guanyen protagonisme pel que fa al centre de la ciutat per l’auge del teletreball, que també és un factor clau en la recerca d’una nova casa.

L’efecte covid pel que fa a les preferències residencials dels espanyols no va trigar a manifestar-se. De fet, al maig de l’exercici passat ja es podia esbossar la casa poscovid, segons les noves necessitats dels espanyols. “Amb piscina, jardí o terrassa i, com a element principal, que tingui bona connectivitat”. Aquesta va ser la petició més repetida per part de la gran majoria de futurs compradors d’habitatge durant els dos primers mesos d’estat d’alarma, segons els Apis. Un nou escenari que es resumeix amb una frase: de l’urbs a la ‘urba’, perquè ja llavors es va començar a presagiar un augment de l’interès per grans urbanitzacions, amb espais oberts en zones perifèriques de la ciutat.

Però en un escenari a mig termini apareix els ‘centennials’ i les seves preferències per buscar el seu primer habitatge. En molts casos coincideixen amb les noves tendències, però la generació ‘z’ té altres gustos d’afegir a l’oferta futura. En aquest sentit, Leticia Pérez Márquez, directora de Darya Homes, avança algunes de les claus que diferencien aquesta generació de les anteriors a l’hora de triar el seu habitatge:

Les xarxes són la seva eina preferent de cerca. Menys cartells als carrers i preguntar als porters, i més portals i webs com idealista.com.

La localització és essencial: busquen zones amb oferta cultural, gastronòmica, de botigues … Busquen barris de la ciutat en què sentir-se integrats i que ofereixin una oferta diversa i serveis.

Els centennials estan tan interessats en el seu barri com a l’habitatge. S’informen a fons sobre la zona, els serveis que ofereix i els importa molt que hagi sentit i vida de comunitat.

Valoren molt els espais de ‘coworking’, més després de la pandèmia: aquests espais on poder treballar i tenir reunions sortint de casa – però sense haver de desplaçar-se – s’ha convertit en una opció molt valorada.

La forma de moure també està canviant: les zones de pàrquing de bicicletes tenen alta demanda.

Consideren el primer habitatge com una inversió, raó per la qual no descarten comprar per compartir durant diversos anys. En molts casos, l’edat de primera adquisició és inferior a la que tenen els Millenials, la generació anterior.

No busquen que el seu primer habitatge sigui la definitiva, però sí que es pugui revaloritzar en el futur.