anunci patrocinat

El govern pretén implicar el sector empresarial en l’increment de l’oferta d’habitatge de lloguer a preu limitat, a través del pla d’habitatges per al lloguer assequible, inclòs en el pla de rehabilitació d’habitatge i regeneració urbana.

Ho farà en les localitzacions en què el preu del lloguer s’està incrementant amb més intensitat i en què hi hagi sòl de titularitat pública sobre el qual dur a terme aquestes actuacions a través de mecanismes publicoprivats.

Amb aquest pla també es pretén donar una solució estructural al problema d’un parc d’habitatge social ampli i digne, segons es recull en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. A més, segons el govern, també es podrà estendre aquesta inversió a la mobilització de sòl addicional en comunitats autònomes i ajuntaments per replicar el model en aquests nivells de l’administració.

En el Pla de Recuperació el Govern ha inclòs la nova Llei estatal d’habitatge, que estan negociant PSOE i Unides Podem, i que pretén garantir el dret a un habitatge digne i incorporar també canvis per a la rehabilitació i millora de parc d’habitatge.

«El programa d’inversió de 1.000 milions d’euros per recuperar un parc públic d’habitatge social per a lloguer, després d’una dècada de reducció i privatització, servirà per avançar en aquest terreny tan important des del punt de vista econòmic i social», segons el document que recull Europa Press.

El govern assegura que la Llei d’Habitatge constitueix la resposta per part de l’Estat de l’obligació que, en el marc de les seves competències constitucionals, li incumbeix en la protecció de el dret a accedir a un habitatge digne i adequat i al seu gaudi. No obstant això, no esmenta els aspectes concrets que inclourà la nova norma, que d’acord amb la negociació en marxa, recollirà mesures per limitar l’augment dels preus de lloguer en les zones tensionades.