anunci patrocinat

Prop d’un 66% dels agents de la propietat immobiliària estima que un cop acabat el confinament i les restriccions de l’estat d’alarma haurà una reactivació de les operacions en l’últim trimestre de l’any.

Així es desprèn d’una enquesta realitzada pel Col·legi Oficial i Associació d’Agències i Agents Immobiliaris de Madrid (Coapimadrid-AIM) per analitzar l’impacte del confinament i les restriccions aplicades amb motiu de l’Covid-19 en el sector immobiliari.

Per contra, el 28,12% dels agents considera que aquest any no es produirà una reactivació, sinó que hi ha d’haver una situació d’atonia que es mantindrà fins, al menys, mitjan 2021, moment en què començarà a cobrar força el ritme habitual, ja de per si alentit abans de la crisi de coronavirus.

Un 53,12% creu que l’entorn actual és propici perquè sorgeixi una tendència inversora que busqui el valor refugi en el sector immobiliari, encara que un altre 37,5% considera que els inversors esperaran que hi hagi una major certesa en l’evolució de la economia per tornar a apostar pel sector.

D’altra banda, un 78,1% dels agents afirma que la continuïtat de l’activitat durant el confinament ha estat possible per la utilització de la tecnologia i que les eines en línia seran “fonamentals” per al futur, mentre que, per el 18,7%, el treball en el format digital s’ha realitzat com es venia fent habitualment abans del confinament i les restriccions.