anunci patrocinat

Les ciutats que destaquen per posar la innovació al servei dels seus ciutadans tenen un cop més l’oportunitat de guanyar el premi Capital Europea de la Innovació 2020, també conegut com iCapital, premis finançats per Horitzó 2020.

La ciutat premiada s’unirà a la resta de Capitals Europees de la Innovació, formada per Barcelona, ​​Amsterdam, París, Atenes i Nantes, i rebrà 1 milió d’euros, però, per impulsar els ecosistemes innovadors a tot Europa, el concurs també recompensarà als cinc subcampions seleccionats amb fins a 100.000 euros cadascun.

El concurs està obert a ciutats amb un mínim de 100.000 habitants pertanyents a Estats membres de la UE o als països associats al programa Horitzó 2020. Un jurat compost per experts d’alt nivell avaluarà les propostes de les ciutats tenint en compte quatre criteris:

Proves i promoció de solucions innovadores per afrontar reptes socials.

Involucrar els ciutadans per participar en la innovació, inclòs el disseny de polítiques i participar en la seva implementació i ús quotidià.

Ampliar la seva capacitat d’innovació convertint-se en una destinació desitjada per a futurs empresaris i un model a seguir per altres ciutats.

Empoderar als ciutadans amb resultats tangibles i mesurables d’innovació

El concurs està obert per a sol·licituds fins al 23 de juny del 2020. El primer guanyador i els cinc finalistes s’anunciaran durant els Dies Europeus de Recerca i Innovació del 22 a el 24 de setembre de 2020 a Brussel·les.