anunci patrocinat

La companyia de mobilitat personal elèctrica i compartida Reby ha posat en marxa, de la mà de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i de l’Ajuntament de Terrassa, una flota de bicicletes i patinets elèctrics amb la missió de conèixer la qualitat de l’aire a la ciutat.

Es tracta d’un projecte pioner en el que els tres actors van començar a treballar fa mesos i al qual el coronavirus li ha donat molt més sentit. Ara mateix conèixer les ciutats, com es comporten els seus habitants i els vehicles que les habiten és crucial per fer modificacions en la seva ordenació que contribueixin a una millora mediambiental, i en aquest sentit l’estudi de la qualitat de l’aire és un factor clau.

Des del 17 de juliol, i com a prova pilot, Terrassa és la primera ciutat que compta amb aquest model de mobilitat sostenible gràcies al qual s’obtindran dades, a temps real, dels agents contaminants que es troben en l’aire i que es recolliran en una plataforma tecnològica centralitzada desenvolupat per Reby i la UPC. Per a això, les bicicletes i els patinets elèctrics s’han dotat d’uns sensors capaços de mesurar els nivells indicadors de la qualitat de l’aire. Les dades obtingudes seran d’accés públic i consultables.

Amb un total de 200 patinets elèctrics i 50 bicicletes al carrer, els trajectes que realitzen els usuaris d’aquest model configuraran un mapa de qualitat de l’aire el resultat podrà ser avaluat i, en conseqüència, s’obtindrà un major coneixement per poder planificar accions i millores ambientals per part de les autoritats.

La prova pilot a Terrassa durarà 12 mesos i pot ser replicada en altres ajuntaments conscienciats amb la protecció del medi ambient.